Mot skytestøy

Noen av støtteerklæringene vi har fått

Vi får mange hyggelige støttebrev fra folk som er plaget av støy hjemme og i marka. Noen av de beste legger vi ut her (etter at de er anonymisert). Send oss gjerne din historie om støy fra Løvenskioldbanen! post@motskytestoy.no"Vi har ofte gått fra Skytterkollen til Østernvann, men i dag opplevde vi for første gang at det ikke bare opplevdes støyende, men utrygt. Det hørtes som om fire til fem rikosjetter slo ned før vi var forbi, de nærmeste kanskje ti, tjue meter unna. Vi støtter deres forslag til begrensning av åpningstider!"


"Jeg gir gjerne min støtte til dette, selv marka her i min nærhet kan man høre skytingen godt, Sæteren, Nygård, Brunkollen, det er absurd at de kan holde på med skyting i våre nærmeste turområder. Dette er ikke ok for barna heller, de blir redde, høres ut som vi er midt i krig. Håper de kan lage innendørs baner å bråke der, ikke bruke marka vår. En dag ved Østernvann, ble første og siste tur dit selvfølgelig, det var sikkert fint der, men det fikk vi ikke opplevd pga. all støyen. Er det mulig????"


"Flyttet til Fossum Terrasse i August 2014. Ble veldig glad da jeg i dag oppdaget at denne interesse gruppen eksisterer (Budstikka). Leste på hjemmesiden deres om alt det gode arbeidet dere har gjort! Tusen takk for at dere står på for denne viktig saken!"


"Lite hyggelig å gå på tur der når det er masse skyting i bakgrunnen. Hunden vår blir redd av all smellet i bakgrunnen, når det burde være en fredelig og rolig tur i skogen, men nå frister det ikke å komme tilbake for man føler seg ikke trygg og er forurenset vann."


"Så fint at denne gruppen eksisterer! Prøvde å trille nyfødt baby på tur en lørdag ved Østernvann og fikk veldig vondt i hodet av all skytestøyen. I boligområdet er det også slitsomt å stadig høre skytelydene"


"Hinsides at det er lov å forstyrre folk på denne måten nesten hver eneste dag fra morgen til kveld. Ligner på lyden av en krigssone."


"Etter Løvenskiold har meiet ned all skog rundt skytebanen er det nå verre enn noensinne. Her jeg bor hører vi skytestøyen selv med vinduene , lukket, tragisk"


"Kanskje vi burde slå oss sammen. Eller er det allerede gjort? mvh Oppegårdbeboer og følger av stoppstoyen.no"


"Vi sliter med samme problem i Aurskog Høland, Grasåsen skytebane, og ingen tar ansvar... Lykke til, dere har min sympati"


"Jeg bor ikke slik at jeg hører skytterbanen, men området rundt skytterbanen er mitt nærmeste turområde. Det er nesten aldri stille her jeg bor (Røa), det er alltid oppussing og bygningsarbeid som pågår. Derfor bruker jeg marka aktivt for å få stillhet. Det er veldig trist at jeg ikke kan bruke mitt nærmeste turområde til dette. Man skal ganske langt inn i marka for å slippe unna støyen. Jeg støtter kravet deres fullt ut. Det er rimelig ut at skytterbanen kan være åpen enkelte dager i uka. Men slik det er nå, er reglen at det alltid er åpent. Dvs. at hensynet til noen få (de som bruker skytebanen) går foran hensynet til veldige mange (de som bor i nærheten og de som bruker marka. "


"Det er trist at en gruppe skyttere skal få lage så mye plagsom støy for så mange mennesker."


"Vi sliter med samme problem i Aurskog Høland, Grasåsen skytebane, og ingen tar ansvar... Lykke til, dere har min sympati"


"Hei !
Jeg har nå bodd i øvre del av Holmenkollen siden 2011 og sjeneres til tider sterkt av skytestøy fra Løvenskioldbanen. Også besøkende bemerker støyen og uttrykker forbauselse over graden av støy. Støyen er noen ganger så kraftig at jeg hører det også innendørs. Jeg synes det er uakseptabelt og sterkt kritikkverdig at befolkningen i et tett bolig område, som vårt, vedvarende skal utsettes for denne støyen. Det er også et faktum at mange mennesker reagerer emosjonelt negativt på lyden av skyting. Jeg har også, som mange andre, ofte benyttet meg av friluftsmulighetene rundt banen og opplevet å få naturopplevelsen sterkt forringet p.g.a. skytestøyen.
Bruken av Løvenskioldbanen må avvikles snarest og de rette myndigheter må finne en alternativ lokalisering av en ny skytebane.
Hilsen P"


"Hadde jeg bestemt i landet, ville jeg stengt løvenskioldbanen momentant! Det ødelegger store deler av naturopplevelsen! Aldri fred å få!
Det burde i det minste vært fritt for skytestøy i helgene og minst to dager i uka! Det høres jo ut som om det er krig!
Kanskje det er krig de vil ha! Dette er en frihetsberøvelse!"


"Det har tatt helt av i det siste, det skytes dagen lang og det er uhyre plagsomt. Iflg. Arild Groven, generalsekretær i Norges Skytterforbund:

"Støyen er i hovedsak fra lerduebanen. Dette fordi det på lerduebaner skytes « i luften» og i vifteform. På enkelte hverdager fram til kl. 1600, vil det være en god del støy fra politiet og Garden, spesielt i perioder hvor politiet kjører kurs og godkjenning for tjenestemenn som skal kunne bære våpen i tjenesten.
Banen er åpen til kl. 2100.
Lyddemper er mulig på jaktrifler, men ikke på haglegevær.
Forbundet presser på for å få godkjent støyvollene, men stadig innsigelser etc. forsinker prosessen. Plansøknaden er derfor pr dato ikke politisk behandlet i Bærum kommune."

Når ble det en menneskerett å terrorisere et helt nabolag med leirdueskyting?""Jeg flyttet til røa i høst og var veldig begeistret for se fine turmulighetene i nærområdet. Et fint anlegg på Fossum og marka rett i nærheten. Uheldigvis er det vanskelig å nyte dette når det smeller i tide og utide. Det blir ikke en fin naturopplevelse, og det er forferdelig at hunden min som elsker turer i skogen snur nesen hjemover med halen mellom beina. Jeg er for skytebaner, men denne er dårlig plassert og har et veldig høyt støynivå mange timer i døgnet.""Det er bare utrolig at denne støyforurensingen ikke er sannert....må sitte mange skyteglade folk i Bærum kommunestyre..."


"Lurer på om de som er for skytingen tenker på hvor redde både dyr og mennesker kan bli ? Støy fra banen har ødelagt turer for meg og en utrolig snill og flink hund jeg låner noen ganger. Vi har prøvd å kjøre lengst mulig unna, men støy fra skuddene når frem og angsten tar overhånd. "


"Selv her opp på 412 MOH på Voksenlia er støyen og smellene sjenerende"

"Vi har nå flyttet fra Røa.
En stor grunn var den uventede og høye skytestøyen fra Løvenskioldbanen som gjorde det uaktuelt som en plass for min familie å bo, og for mine barn å vokse opp.  - ta gjerne dette inn i støtteerklæringene deres."

"Jeg var på tur med barnet mitt på 5 år på ski i dag. Hun går i barnehage nær Løvenskioldbanen. Vi gikk mot skiskytterbanen på Fossum. Vi hadde en liten dialog:
Pappa:
"De skyter"
5 åringen:
"Æsj, jeg hater at de skyter"
Pappa:
"Når er det de pleier å skyte"
5 åringen:
"I barnehagen"
Pappa:
"Er det i barnehagen eller når dere er på tur?"
5 åringen:
"I barnehagen og når vi er på tur"
Pappa:
"Hvorfor hater du at de skyter?"
5 åringen:
"Fordi det bråker så veldig"

"jeg har for mange år siden foreslått en løsning, i avisen, en løsning som er utprøvd i Sverige og som ga godt relutat - dette handler om oppsetting av isolasjonsmaterialer i spesielle vinkler rundt banen, dette "kapper" lydbølgene til en halvering, lite synlig og ikke altfor kostbart..."

"Lite hyggelig med tur til Østernvann i helgene med denne skytingen."


"Vårt samfunn blir mer og mer støyende. Naturen er ett av de få fristedene vi har igjen. La oss få stillheten tilbake i vårt nærområdet. "

"Levet med skytebanen fra 1954 til 1996. 40 år med støy hver eneste helg hele året og hverdager når jakt nærmet seg."

"Bra tiltak! "

"Bygg innendørsbane!"


"Vi er mange som bor nær Marka i Bærum. Fantastisk å kunne gå eller sykle hjemmefra for å nyte den vakre naturen. Langt fra fantastisk at naturens stillhet og lyder er byttet bort med skytestøy som om vi skulle bevege oss i en krigssone!"


"JEG KOM FØRST! Jeg kom i 1944 og bor her fremdeles. I hele min barndom, ungdomstid og mye av mitt voksne liv nød vi virkelig stillheten rundt Østernvannet. Det var LITE skytestøy der den gang i forhold til hva det er i dag. Nå føler jeg meg mitt i krigssonen når jeg en sjelden gang går den samme turen som i "gamle dager". Jeg tar heller bilen og går i Nordmarka eller Vestmarka til tross for et flott turområde rett utenfor stuedøren min. Mitt ønske er: Lørdag og/eller søndagsfri skyting, slik at alle vi som ikke nyder skytestøy også kan rekreere i "Marka vår"

Dette er ikke en støtteerklæring som vi har fått inn på nettsiden, men et innlegg i debatten i Budstikka etter en artikkel om at kommunen pepres med klager på skytestøy (oktober - 13) som var så god at vi vil viderebringe den:
"

«Vi var her først så vi gjør som vi vil, dere må bare tåle støyen. Hvorfor flyttet dere hit når dere viste at det var en skytebane her. Kan dere ikke gå tur et annet sted? Hva slags unger er det som ikke tåler å skyte støy ». Sier brukere av Løvenskiold banen. Det kan virke som arroganse, ansvarsfraskrivelse og lite forståelse for andre mennesker er en viktig egenskap hos skyttere. Mener dere at ingen skal bo i en radius på 5-7 km fra skytterbanen, for at en håndfull gubber skal kunne skyte med hagla på leirduer? I realiteten kan en mann med hagle støy forurense for flere tusen mennesker! Mener dere at områdene som Fossum, Østerås, Bogstad, Eiksmarka, Røa, Voksenåsen og deler av Holmenkollen ikke skulle vært utbygd? Det kommer kanskje som et sjokk, men verden har faktisk forandret seg siden 1951; og dere var faktisk ikke her først. Det har vært spredt bolig bebyggelse i høre avstand lenge før 1951. Og hvem var det som fikk en så kjempesmarte idé å anlegge den mest støyende av alle skyte disipliner (hagle /leirdue) på det høyeste punktet uten noen form for støydemping? Hvordan ville dere likt at naboen deres smelte av kinaputter fra kl.09 til 21; 330 dager i året? Og når dere spurte om de vennligst kunne holde opp, så fikk dere til svar at han har bodd der lengst; så det må dere bare finne dere i; og liker dere det ikke så får dere bare flytte! Jeg ser av kommentarene at flertallet er positive til skyte støy; og det er jo ganske interessant. Sitter på terrassen, griller og koser meg med god vin og koselig skytestøy; liksom. Eller har de klart å mobilisere alle medlemmene på leirdue banen til å sende inn kommentarer?"

"Skyting er en uting. Jo færre som lærer seg å bruke våpen jo bedre.
Bråket høres helt til oss på Østerås/Lijordet"


"Skytestøyen i skogen gir assosiasjoner til terroraksjonen på Utøya. "


"NB! Jeg støtter saken, og skriver under, men ønsker ikke navnet mitt publisert på internett."


"Jeg går ofte tur til Østernvann, og synes det er lite trivelig med all skytingen som jeg hører i store deler av Bærumsmarka."


"Man må jo være dum når man flytter til et område der det er noe som er plagsomt...."


Det er ikke til å tro
at jkun en håndfull menn
får ødelegge skoen ro,
igjen, igjen og igjen.
PANG, PANG - midt i kosen
PANG, PANG - for store og små
PANG, PANG - uhygge i mosen
PANG, PANG - det holder nå"

"Det er jo forbasket at når man endelig har helg og skal slappe av etter arbeidsuken hjemme i sin egen hage, så smeller og smeller det, enda vi bor helt på Grav. Det er ikke alle i Bærum som har hytte som de kan flykte til for å få fred og ro!"


"Hvorfor må de bruke blyammunisjon når det forurenser naturen?"


"Trist å gå i den flotte Bærumsmarka og enten tenke eller ha fine tursamtaler - mens det dundrer skudd mens man går. Nitrist!!"

"Her ser dere hva jeg diktet en gang jeg gikk en "stille" formiddagstur til Skuta.
Mel.: Jeg gikk en tur på stien...

Jeg gikk en tur til Skuta,
for å føle skogens ro,
men alt jeg hørte fra lia,
var smell til jeg ble ko-ko...

Ko-ko, ko-ko og slettes ingen ro,
ko-ko, ko-ko, og slettes ingen ro!


Så ja, jeg skriver hjertens gjerne under!!""Jeg anser det som helt vanvittig at en så liten gruppe som skytterne representerer har lov til å forstyrre så mange mennesker i et så stort område.
Det vil ikke medføre store tekniske eller økonomiske problemer å få skytingen sterkt dempet.
Skytterne bruker øreklokker på grunn av støyen..."

"Hører skytestøy langt unna selve banen. Har i en årrekke gått fine turer til Nygård, Brunkollen, Østernvann etc og synes den irriterende skytestøyen ødelegger rekreasjonen ved å gå i skog og mark."

"Flott at dere tar tak i dette. Jeg har reagert på den plagsomme støyen når jeg har gått turer i marka."


"Vi flyttet fra Nydalen til Voksen Skog i juni, og så frem til å nyte utsikt og stillhet på terrassen. Utsikten er fantastisk, men stillheten ble ikke helt det vi hadde forventet her i byens utkant. Spesielt i helgene synes vi det er ille. De har begynt med skyting tidlig på morgenen og holdt på til kl.21 om kvelden. Og har man fri i hverdagen og ønsker å gå tur, følger lyden deg nesten overalt.
Enten bør man få en innendørsbane, eller så får man sette på lyddempere! Det er uholdbart å utsette så mange mennesker for så mye støy 7 dager i uken!"

"Meget bra initiativ!
Belastningene mot bynær natur er stor som den er!
Lykke til med aksjonen!"


"Veldig bra tiltak å forsøke å begrense støyen, spesielt på søndager. Det er et flott turterreng og en viktig inngangsport til marka. Støyen ødelegger noe av den gode turopplevelsen. "


"Gikk tur i området Østernvannet i dag. Dette var helt grusomt. Snakk om lydforurensing. Hele turen ble ødelagt av all skytingen fra Løvenskioldbanen Skytterkollen. DETTE er grusomt. Dette må forbys øyeblikkelig. "


"Jeg er ikke plaget av støy her jeg bor, men opplever skytestøy som ubehagelig i området opp mot Brunkollen og har derfor sluttet å gå der om søndager."


"Bygg lokk over skytebanen, og Krag Jørgensen-museum på toppen,"


"Vokste opp på Østerås, jeg reiser fortsatt til Fossum for å gå på ski. Herlig terreng.
Men smellene fra skytebanen er en plage.
Bra initiativ."


"Takk for at dere setter i gang en sånn aksjon!
Østernvann området kunne bli så flott uten skytestøy!"

"Stå på ! og takk for at dere gjøre dette kjent !"

"Flott tiltak! Hører støyen helt til hagen hjemme - sentralt på Røa. Verst er det naturligvis når man ikke kan gå en fredelig søndagstur til Østernvann uten disse høye smellene. Tipper det er veldig mange flere som plages av støyen, enn de som lager den. Det er ikke rimelig at noen få skal få ødelegge for så mange andre."


"Vi som bor i og bruker nærområdene støtter aksjonen mot skytestøy, og oppfordrer innstendig eiere og brukere av Løvenskioldbanen om å bygge innendørshall i stedet for å drive lydforurensing av naturen !"


"Støtter 200% Absurd å ha skytebane mellom et fengsel fulle av kriminelle som drømmer med denne lyden og et paradis for familien som må oppleve dette som i "krigssone"!! STOPP!!"

"Her på Hosle sliter vi - og har slitt - med forskjellige typer støy i årevis. Løvenskioldbanen er kun 1 tileggsfaktor som er med på å gjøre det umulig å bo her på Hosle, så vi flytter uansett. Men synes det nå er på tide å sette en stopper for i det minste noe av den formidable støyen vi er nødt til å holde ut med her på Hosle. Jeg håper denne aksjonen lykkes!"

"Dette er ikke til å holde ut med.
Vi flytter."

"Bruker området flittig, sommer som vinter. Støyen fra banen er meget sjenerende. Dette er et område man skal kunne nyte i fred og ro, høre og se fugle- og dyreliv uten bråket fra skytebanen. "

"Vi bor på Hosle og har problemer med å gå tur med hunden pga smellene fra skytebanen.
Det går an å ta helg og kveldsfri fra all skyting, men de holder på selv i regn og tåke."

"Fint at dere gjør noe med dette. Tusen takk!"

"Veldig viktig arbeid! Jeg tenker på det hver gang - at naturopplevelsen nesten ødelegges av det dominerende skyte

"Med dagens støymengde, sviktende planer for støydemping og 2.000 bolig enheter på Fossum. 1.600 meter unna, så er denne aksjonen i boks snart."

"Vi mennesker har behov for å koble av i flott natur. I Bærumsmarka brytes idyllen av stadige skarpe smell."

"Endelig en folkeaksjon som går imot denne meningsløse støy forurensning av tur og rekreasjonsområde som skogen og naturen nettopp er ment å være... Personlig har jeg sluttet å bruke dette området, nettopp pga. støyen.
La oss håpe vi kan høre fuglesangen igjen:) "


"Flott initiativ! Det er meningsløst at friluftsliv i Bærumsmarka skal ødelegges av skytestøy!"


"Jeg støtter kampanjen fullt ut. Går ofte tur i området, og støyen fra skytebanen ødelegger gleden ved å være i naturen. På det verste føles det som å være midt i en krigssone."


"Jeg kan ikke la barnevogn stå ute når ungen min sover fordi hun blir vekket av skytelyd fra banen. Jeg var ikke klar over at det var skytestøy i området da vi kjøpte leilighet på Voksen skog. Vi vurderer å selge leilighet. "

"Jeg bor ved Skogen stasjon og er veldig plaget av støyen fra Løvenskioldbanen. Jeg hører skytingen enten jeg er hjemme eller går tur i marka. Det er jo helt utrolig at det går an å ha en skytebane i et område hvor så mange mennesker bor eller bruker marka som rekreasjonsområde."

"Vi hører skytingen svært godt fra der vi bor, og vi er mange i familien, og vi er mange familier i blokka og mange som går tur utenfor her. Skogen er så stille, nabolagene i hele "dalen" er også stille - men skytingen gjennomtrenger hele stillheten og flerrer opp roen for så mange. Vær så snill, skyttere, vis litt hensyn. Dere er få som skyter og vi er UTROLIG MANGE som hører det - UTROLIG godt/høyt. "

"Løvenskioldbanen ligger i vårt nærmiljø og i vårt turterreng. Støy derfra ødelegger en fredfull skogstur, til og med tidlig på søndager høres skyting. Vi hører skudd helt hit på Hosle."

"Jeg bruker mye fritid i og omkring Østernvann og skogen omkring. Jeg kan tåle litt støy av og til, men det er jo søren meg konstant bråk de gangene jeg trenger ro og rekreasjon."

"Spesielt i helgene er det trist at skyting overdøver fuglesang eller bryter roen. Hadde en opplevelse i høst som skremte oss. Gikk ettermiddags tur i et hogstefelt og hørte skyting. etter kort tid gikk vi blant hele og ødelagte lerduer. Det var skremmende å komme inn i et umerket, uinngjerdet område hvor det så ut til at man kunne bli truffet av "duer". Gikk fort tilbake."

"Dette må da være en av Bærums viktigste kampanjer. Støyen fra skytebanen ødelegger fullstendig gleden av all friluftsaktivitet i dette nærområdet, sommer som vinter. Jeg går selv på jakt, og øver på banen, men synes banen burde ligge et annet sted eller være innendørs. Det synes for meg at de fleste som er der øver til konkurranse, og ikke for jakt."

"Søndagsturen med min 83 år gamle far ble ødelagt av skyting. Han går aldri dit igjen. Tror det vekker minner fra krigens dager... Jeg har bodd her i nærområdet snart 50 år, og skytingen blir bare verre og verre. Takk for aksjonen. Lykke til!"

"Det er hårreisende at et så viktig rekreasjonsområde skal degraderes på denne måten."

"Umulig å søke ro og fred i Skogen med den utrolig støyen fra skytebanen. Veldig synd og ødeleggende for oss som bruker skogen til dagelig."

"Har akkurat flyttet til Grindbakken for å få ro fra byens bråk, men den gang ei... Kunne virkelig ønske noen informerte om dette før vi flyttet for da hadde jeg valgt et annet sted å bo! Helt i orden med litt skyting på dagtid på hverdager, men i helger og helligdager er helt SPRØTT!! "

"Hei.
Vi så frem til hjemmepåske med ski på beina. Vi opplevde alle dagene smell etter smell, selv også på helligdagene. Disse dagene burde de ta seg en pause. Mange velger en stille stund i naturen, likestilt med kirketiden. Vi håper at denne skytingen vil opphøre. Med hilsen ..."

"Skytestøy fra Løvenskioldbanen er en lydforurensning i Østervannområdet - et populært utfartsmål både sommer og vinter."

"Nærområdet Lathusåsen kan til tider være helt utrivelig."

"Takk for initiativet !
Selv på Voksen Skog / Grindbakken er skytestøyen ganske så tydelig - og som lydkartet viser hele året gjennom.
Mange gode innlegg/meninger: Ønsker planskisser for aktuelle inne muligheter (Gjerne noe mer "festlige" enn videoene Jeg vil tro at det skulle være mulig til eks. med vinduer (i taket) uten for mye lydlekkasje ! )
Stillhet er en ressurs som må vernes .. og det burde være på høy tid i tettområder/byer å legge "i rør" skytebaner. ""Eiendomsmeglere annonserer ofte Bogstad, Voksen, Voksenkollen og Lillevann som Holmenkollens "solside", men burde de ha kalt stedene Holmenkollens "Skuddside".
Skuddene høres veldig bra så langt bort og det er plagsomt å være ute hvis man skal slappe av, f.eks nytte en god bok. Barna spør også hva er det som bråker sånn. Flaut å ha gjester i sånt uhyggelige lyder."

"Hvem synes DU vi bør ta hensyn til? Til dem som bor ved og omkring Løvenskioldbanen og turgåere.
Dette må stoppes.
Innendørsbaner må sprenges inn i fjellet.
Plaget av skytestøy hjemme.""Skytestøy oppropet bør bli mer konstruktivt. Vær mer løsningsorientert og finn alternativer.
Jegere og skyttere som konkurrerer må ha et sted å trene og drive sin idrett.
Konstruktivt forslag:
Stopp skytingen i helgene og etter kl 19:00 på hverdager. Alternativt må skytterne få tilgang til baner i Sivilforsvarets underjordiske anlegg eller i forsvarets anlegg på Kolsås. "


"Imot skytestøy. Hører det godt der vi bor samt turer til og rundt Østernvann. Ganske så trist og forstyrrende...."


"Vi er imot skytestøy alle sammen. Det er forurensing av vårt bo område og vårt nær- tur område."


"Det er et tankekors at en eller to personer ved sin hobby kan ødelegge idyllen for så utrolig mange en lørdag eller søndag i marka! En stille stund i vannkanten blir ikke stille. "


"Flott initiativ - håper vi lykkes med en endring. Det er ødeleggende for bruken av "nærmarka" som skytestøyen er nå. "


"Vi kjører innerst i Sørkedalen for å nyte "skogens ro", i Bærumsmarka er det rene krigssonen og ingen rekreasjon for kropp og sjel."


"Flott initiativ. Jeg bruker marka mye og tidvis føles det som å vandre i en krigssone rundt Østernvann. Det føles spesielt rart etter 22.7."


"I tillegg til at skyting er lite hyggelig, er det fryktelig synd om mer av skogholtet opp mot Østernvann skal ødelegges. Det er mye brukt av både de yngre og oss eldre. Håper dere lykkes!"


"La oss få oppleve skogens stille ro!"


"Skytestøy er et hån mot naturen og dermed for naturelskere.
Samtidig kan "utendørs skyting" være farlig. Det opplevde min mann og jeg. Vi gikk tur i marka på merkede stier, og en kule som rikosjetterte landet plutselig rett foran oss. Det var skremmende, og vi sa fra! Selv om dette skjedde for mange år siden, kan det skje igjen. ""Som gammel bærumsmann vet jeg hvor plagsomt dette er. At noen skytegale personer skal ødelegge idyllen for så mange dyr og mennesker er idiotisk. Få dem inn i en fjellhall"


"Jeg har skrevet under før også, men fikk en flyer i posten i går.. Gjør det altså nå for annen gang. Håper det hjelper." [underskrift ikke talt med i antallet]"Skytingen er en sann plage. Synd - for et så ellers godt turområde."


"Skogens ro er et ukjent begrep på disse kanter! Nydelig rekreasjonsområdet for stor del av Bærums befolkning, blir regelrett sabotert. Innendørs hall må da være en god løsing for alle!"


"Flott at noen engasjerer seg i denne saken. Plagsom støy ødelegger naturopplevelsen i hele Bærumsmarka"


"Hei,
jeg synes det hadde vært kjempeflott å kunne oppleve Østernvannet og marka rundt i ro og fred snart igjen! Jeg har begynt å kjøre bil til Burudvannet fordi det har vært så ofte skytestøy ved Østernvannet som jeg kunne sykle til!

Bra kampanje!
Takk!"


"Lykke til"


"Jeg bruker ikke dette vakre naturområdet lengre. Det er for mye bråk og det er jeg veldig lei meg for.
Skytebanen bør ligge inni en hall ikke ute i Bærum markas flotteste område.""Det er på tide å få fjernet denne lydforurensingen som berører så mange. Flytt banen innendørs eller langt fra bebyggelsen. "


"Tidligere beboer i området, og gir min fulle tilslutning til underskriftskampanjen!"


"Bruker Marka til rekreasjon fra bylivets støy. vi trenger stille og rolige områder der vi kan hente oss inn. Stopp skytingen nå!"


"slike aktiviteter burde finne sted på andre mer lukkede områder i stedet for åpen natur som burde vært benyttet på en bedre måte "


"Slike øvelser burde ha mer egnede fasiliteter og burde ikke få plass til å påvirke samfunnet på den måten det gjør"


"Det må kunne arrangeres en form for protestaksjoner for dette er gått for langt. At i prinsippet en eller to personer kan ødelegge turgleden for hundrevis av turgåere er uforståelig.""Det er spesielt søndager det bør være ro og fred. Det er lovpålagt å holde støy nede i helgene. ""Bring stillheten og roen tilbake til marka!!!"


"Jeg valgte å flyttet til Røa fordi det la nær marka. Jeg benytter meg av områdene til turgåing og skigåing nesten hver dag. Opplevelsen på tur i marka blir svært forringet på grunn av denne skytestøyen. Det høring steds hjemme å tillate slik støy så nær boligområde til hovedstaden. Slike skytebaner kan legges til militære områder eller har innendørs skytebaner slik de har i andre storbyer."


"Skjønner godt at de som bor i nærheten plages av skytestøyen. Jeg synes det er ille nok at vi ikke kan nyte roen og høre fuglesang når vi går på søndagsturer i skogen.""Jeg syntes støyen er plagsom og unødvendig.
Saken må politianmeldes snarest.""Hei,
jeg har brukt område rundt Østernvann i hele mitt liv og trives der, jeg har og vært på skytterkollen et par ganger.
Jeg syns ikke banen burde stenges, men at åpningstiden begrenses. 08:00-16:00 kun på hverdager, så får de som absolutt må skyte heller ta fri fra jobben slik at vi andre som ønsker å ta en tur i skogen i fred og ro etter jobben og i helgene har mulighet til det."

 

"Bra tiltak. Håper det endelig kan bli litt fred i skogen.."


"Hvorfor bruker de ikke lyddempere?"


"Skytestøyen er til stor sjenanse for turgåere i marka og for beboere i stor omkrets. Det er helt urimelig at et slikt skyteanlegg skal ligge i et område som berører så mange menneskers dagligliv, rekreasjonsliv og fritid. Skytestøyen skader barna!""La oss ha fred og ro i marka!"


"Utrolig plagsomt. Går masse tur med to hunder som er livredde for skytestøyen. Hvorfor skal det være sånn i år etter år? Kan det ikke reguleres til faste tidspunkter slik at man kan planlegge turene ut ifra det. Nå er det til og med skytestøy i helgene!!!"


"Sitter på terrassen og nyter utsikten, men ikke stillheten, det skytes og skytes!
Huff, blir det enda mer skyting, så kan det gå ut over sinnet til personer.""I ny folkehelselov som gjelder fra 01.01.2012 er det god støtte for å begrense skytingen når man ser til kommunens ansvar for innbyggernes helse. "


"Jeg støtter en prosess for å finne en bedre løsning for alle parter. Synes det er viktig å balansere argumentasjonen her og også erkjenne at det har vært skytebane på Fossum veldig lenge. Aktiviteten og tilflytting har vel til en viss grad økt sammen slik at problemet øker eksponentielt.
Som flittig bruker av marka er jeg for at skytemiljøet får et alternativ de også er fornøyde md.""Skyteaktivitet fra noen få lydforurenser tur- og nærområdet til tusener.
Forurensningsloven definerer støy som forurensning...""Bra initiativ!"


"Skytingen fra Løvenskioldbanen er Bærums største forurensingskilde plassert midt i et av de mest brukte rekreasjonsområdene i kommunen. Det er helt hinsides fornuft at så få skal få ødelegge så flott naturopplevelse for så mange."


"Skytestøyen oppleves som forurensning og forsøpling av naturen. Det skulle ikke være lov å holde på slik over så mange år. "


"Har irritert meg over skytestøyen i 40 år når jeg har ferdes i marka. Vurderer å kjøpe leilighet i Voksenåsen, men kvier meg pga støyen."


"Dette er en ypperlig og nødvendig aksjon for å bevare et sterkt befolket område i Oslo vest/bærum så støyfritt som mulig. Å bevare/bygge ut en støyforurensende skytebane midt i et av Norges tettest befolkede områder, hvor annen støy også er sterkt representert, er ikke veldig intelligent. Stå på!! "


"Deres initiativ gleder meg ! Endelig etter alle disse år med krigslignende tilstander i fellesskapets rekreasjonsområder, evner noen å ta tak i problemet for å ivareta interessene til oss 'alle' . Forbilledlig !"


"Endelig noen som tar tak i dette!"

"Det er veldig trist at så flott natur skal ødelegges av sjenerende skytelyder. Det gjør at reakreasjonsområdet rundt Østernvannet blir mindre brukt."


"Den attraktive naturen rundt Østernvann er i dag ødelagt som turområde"


"Smellene fra skytingen er svært sjenerende og ødeleggende for trivsel.
Med åpen terassedør flere kilometer øst for banen er smellende høye og forstyrrende. Ikke minst i helger, lørdag som søndag fra morgenen er dette uholdbart! Det MÅ settes en stopper for dette! Bærum kommune og andre må ta grep!"


"Jeg synes rekreasjon, stillhet og naturen skal ha prioritet. Helt fint at man har skytebaner, men de bør legges til steder der ingen eller få hører det eller i haller.
Man kan velge å skyte og oppsøke skytemuligheter. Menneskene rundt Løvenskioldbanen kan ikke velge bort lyden. Det er riktigere å ta mest hensyn til de som ikke kan velge.""Veldig bra at noen har tatt tak i dette, har selv vurdert innlegg i avisen men har ikke kommet dit enda. Skytingen fra Fossum og Skytterkollen får Bærumsmarka til å høres ut som en krigssone."


"Bra at noen endelig tar tak, marka bør ikke forurenses med bråk og støy.
Noe av det beste med skogen er roen, bare rene og naturlige lyder.
Det er kjedelig at de 30 som vil skyte skal komme før de tusen som vil ha ro.""Jeg støtter aksjonen for å få slutt på støyen fra Løvenskioldbanen fullt ut. Jeg har lenge tenkt på at noe burde kunne gjøres med dette. Det er rett og slett snakk om støyforsøpling. Man burde kunne nyte vakker natur uten å bli plaget av konstant støy. Støyen ved f.eks Østernvann er så til tider så kraftig at man skvetter og det høres ut som noen står femti meter fra deg og skyter. Rekreasjonsområdene som ligger i nærheten av Løvenskioldbanen har i dag ikke så stor verdi som de kunne hatt uten støyen fra banen. Man hører til og med skuddene fra banen i
markaområdene langt inne i Sørkedalen."


"Stå på!"


"Utrolig at en liten gruppe mennesker, har fått lov til å lage så mye støy som berører så mange. Flytt de til et avsidesliggende grustak el.l.""En klar innendørsidrett. Alternativt langt til skogs utenfor alfarvei. Ikke i nærheten av boligområder og rekrasjonsområder for tusenvis av mennesker !!!""Jeg er selv utdannet offiser og har vært skyteinstruktør militæret. Den skytestøyen som oppleves fra mitt bosted i Voksenlia, er svært plagsom og stressende. Selv med musikk på i stuen, slår skytestøyen igjennom."


"Det er uakseptabelt at en minoritet med fritidssyssel i å drepe dyr skal plage en majoritet av lokalbefolkningen. Bærumsmarka og andre turområder nær boligbebyggelse må bli fredet for slikt. ""Det er spesielt ille når ikke engang søndagsfreden respekteres. ""Utrolig at en utendørs skytebane er tillatt så nær boligstrøk.""Gleder meg hemningsløst til marka blir fri for støy!
Til å spise matpakken ved Østernvann uten knalling fra Løvenskioldbanen. Til å ga på ski i de herlige løypene skiforeningen prepper for oss, uten å høre skytestøy!
Vi må få bygget inn skytebanen nå! ""Gleder meg til å bade og sole meg på Østernvann uten skytestøy!"


"Det var sannelig på tide at noen tok affere. Vurderte å starte en lignende aksjon selv - lydforurendingen er svært plagsom og sørger for at all ferdsel i området forringes!
""Mine barnebarn synes det er skummelt å ferdes i området pga. skytingen."


"Jeg er en ivrig bruker av marka - sommer og vinter. Synd at disse fine turene blir blir forstyrret av skyting fra banen."


"Jeg bor ovenfor Bogstad Camping. HER GJALLER SKUDDENE SOM VERST MED EKKO FRA BERGVEGGENE. Dette skjer når jag setter meg på terrasssen i fritiden for å nyte utsikten over Bogstadvannet en fredet stund og nettopp da braker helvete løs. I lyse sommerkvelder, på lørdager og jeg tror gud hjelpe meg på søndager også. Finnes det ikke noe som heter lyddemper for denslags mord-leketøy?
"


"Lydforurensing er et økende problem i et moderne samfunn og selv om jeg ikke er direkte berørt av denne konflikten syns jeg det generelt er viktig å verne om stillheten i de områdene det virker naturlig at skal være støyfrie."

"Takk! Dette har jeg ventet på siden jeg kom til Bærumsmarka i 1964!""Det finnes kun 3 alternativer :
1. Få banen nedlagt
2. Få banen vekk fra nærmiljø og flytt banen til et militæranlegg.
3. Få banen innendørs, dvs. bygg en hall. ""Jeg går i marka hver eneste dag og plages av skytestøy. Jeg flytter det mentale fokus fra den flotte naturen til skytingen, tenker hvorfor får de lov til å ødelegge turen min!"


"Synes det er drøyt at støyen fra noen relativt få, skal få ødelegge friluftsgleden for så mange!"


"Det å gå tur fra Skytterkollen er ikke noe hyggelig når det skytes på banen. Den eneste fordelen er at jakthunden min vendes til skuddlydene og ikke blir skuddredd eller skvetten... "


"Stå på! Lykke til!"


"Supert tiltak stå på for nærområdet!! C"


"Skytestøyen er med på å ødelegge søndagsturen. Jeg har i mange år undret meg over at noen få skyttere skal få lov til å skade våre friluftsopplevelser.
Mvh TH""Jeg og mannen min har forlengst sluttet å gå tur ved Østenvannet og området rundt Løvenskioldbanen generelt da det er både skremmende og veldig ubehagelig når det skytes ved banen. Selv om jeg vet at skuddene kommer holder jeg på å få sjokk hver gang."


"Upassende med en skytebane så nær et ellers flott turterreng. Skytestøyen er verre enn flystøyen var fra Fornebu den gang flyplassen lå der. Skytebanen bør flyttes langt bort fra turterreng og boligfelt."


 

"Det er leit å ødelegge et så flott område med skytestøy. Selv i helgene når det er stor aktivitet ved Østernvannet, plages vi veldig av skuddene. "


"Jeg synes Fossum i utganspunktet er et flott utgangspunkt for turer, men skytestøyen gjør at jeg heller velger andre steder å trene eller gå på tur. Jeg vil heller ikke melde ungene mine inn i en skiklubb som har trening på Fossum så lenge skytestøien foregår. Skytestøy burde være unødvendig i 2012"


"Jeg bruker ikke Bærumsmarka fordi det alltid er skyting der. Vi hører også skytingen godt fra vår leilighet/veranda, noe som er svært sjenerende da skytingen også pågår i helger."


"Jeg er så glad i turområdet rett ved der jeg bor, tar med venner og besøk når anledningen byr seg. Men skytint fra Løvenskioldsbanen er til tider veldig lydforurensende, det ødelegger en hel del og skytingen pågår jo alltid og til alle tider. Skulle veldig gjerne vært den foruten!"


"Endelig noen som prøver å gjøre noe med "galskapen"!"


"Endelig , dette har jeg ventet på lenge. Ikke bare på Østernvann idyllen ødelegges. Flere steder i Nordmarka er også støyen sjenerende. "


"Det er direkte forstyrrende, i det indre og ytre, å gå på tur i området Fossum, og sett i lys av 22. juli 2011; hvor tiltalte sitter på Ila rett i nærheten, så blir det temmelig uhyggelig.
Jeg tar med min unge datter på tur, og når jeg spør om hun hører fuglene, sier hun pang pang!! Hva er dette?!??!! Nei - legge banene innendørs eller ihvertfall unngå skyting på dagtid i helgene.
Jeg ber innstendig om at noe kan gjøres her!!"


"For oss med små barn er det ofte ikke så langt vi kommer oss på tur, og området rundt Østernvann brukes flittig i helgene både sommer og vinter. Støy fra skytebanen ødelegger virkelig naturopplevelsen. Håper virkelig at Bærum kommune tar tak i dette!"


"At en liten gruppe mennesker skal forurense flere kommuner med støy er helt uakseptabelt. Dette ville neppe vært tillat i andre sammenhenger.
La oss stryke alle kommunepolitikere som støtter dette ved neste valg.
Skytebanen er miljøforurensning! ""Jeg dro en tur opp til Østernvann nå på søndag. Det ble ingen rolig søndagstur i skogen. Plagsom høy lyd fra skudd kom fra Skytterkollen. Høye smell ødela "skogens ro" for mange flere enn meg nå på søndag. ""Et veldig bra initiativ!""Skytestøyen er en sann plage for et enormt større antall enn den gleder. Det er meningsløst å tillate en fortsatt miljøforringelse av denne typen i et tett befolket område."


"Jeg hører skytebanen ganske støyende helt fra voksenkollen! Det må være forferdelig å bo i nærheten av den! En innendørsbane er en nydelig alternativ for alle! Mange takk til Folkeaksjonen mot skytestøy for at dere kjemper for en god løsning!"


"Flott initiativ! Hører skytingen tidlig og sent året rundt, akkurat som dere skriver, og ønsker definitivt ikke at dette skal øke. Nei til "nasjonalanlegg" !"


"Støtter fullt ut arbeidet mot en utvidelse av Løvenskioldbanen. Skytestøyen er plagsom når man er i skogen og ved Østernvann, og tiltar på våren/sommeren nettopp når man søker ut i skog og mark for avkopling. Store områder rundt skytebanen er forurenset av støyen. "


"Føles veldig bra å kunne bidra i denne saken!""Meningsløst av et lite mindretall skal ødelegge for en majoritet som søker og trenger skogens ro!"
"Det er så utrolig trist at hele marka rundt Fossum blir ubrukelig fordi det kjennes ut som vi går i et krigsområde når vi er på tur.
Istedenfor å få en ro og balanse i kroppen som naturen naturlig gir blir jeg urolig, stresset og sint.""støtter dette tiltaket 100 %. Ønsket om nærhet til naturen, innbefatter også å lytte til fuglesang, vinden og selve stillheten. Vi omgis av støy hele dagen. La oss få slippe uhyggen de fleste av oss opplever ved lyden av skudd.""Bruker skogen masse. Ønsker natur uten støy. Takk for initiativet. TM"


"Jeg bruker marka mye men unngår ferdsel rundt Skytterkollen da det er sjenerende og støyende. Det er veldig synd for skogen skal jo være et rekreasjonsområde."


"Den gruppen som benytter skytebanen er trolig en liten skyteglad gruppe som er der mer for fornøyelsens skyld enn for samfunnsnyttig opptrening. Dette står i et fullstendig urimelig forhold til den positive effekt vi kan få av et turterreng fritt for støy, og et fredelig bomiljø. Kommunen har lagt til rette for friluftsliv og boliger, og kan ikke tillate at denne innvesteringen ødelegges av unødvendig skyting. Skytetrening er dog noe det også skal legges til rette for og det finnes en mengde gode alternativ for lokalisering av baner uten at det kommer i konflikt med miljøet."


"Utrolig at et slikt anlegg skal få lov til å støye for stor del av Bærum og Oslo."


"Vi hører støyen godt selv om vi bor langt unna. Her bør man ikke snakke om utvidelse av anlegget, men støyreduserings tiltak.""Jeg støtter dere helt og fullt! Siden jeg flyttet til Bogstad/Røa i Oslo har jeg aldri forstått at det kan være tillatt å ødelegge for andre med slik skytestøy. Er det ingen andre som reagerer på dette, har jeg tenkt. Jeg kunne ikke la ettåringen ligge på verandaen å sove i vogna si, og måtte trille vekk for å få fred fra støyen. Jeg trillet ned til Røa sentrum, men klarte ikke komme unna støyen noe sted. At noen skal få lov til å forurense slik med støy for så mange andre mennesker som bor rundt og i tillegg ødelegge naturen med bly, er helt uforståelig for meg. Ble veldig glad da jeg fant underskriftskampanjen på trappa i dag (-:""Løper og går tur i området Østernvann og Fossum daglig i følge med hund eller barn. Har til gjengjeld å gå en tur i skogen uavbrutt av skytestøy i fra Løvenskioldbanen!!
Utrolig sjenerende og lite hyggelig.
Endelig kom denne underskriftskampanjen! Det var på høy tid! Det er nok langt flere a oss som plages av støy i fra skudd enn de som har glede av skytebanen :-)""Stopp bråket i fra skyting på Løvenskioldbanen :-) Ta hensyn til barna som er på tur i skogen og dyra som bor der!!"


"Skytingen fra Løvenskioldbanen reduserer nytelsen av å være i et ellers fantastisk flott turområde."


"Stopp skytinga!!"


"Støyen fra skytebanen er en betydelig nedsetting av rekreasjonsverdien for titusner av brukere av Bærumsmarka.
Forbud mot helge og kveldsbruk av banen kan være et første skritt mot nedleggelse av skytebanen.
Jeg støtter aksjonen 100%.""Søndagsforbud må være et minimum for markabrukerne"


"Stå på! "


"Uhyggelig med skyting i nært turområde, og i nær distanse fra boliger (lydmessig)"


"Jeg støtter deres arbeid mot skytestøy fra Løvenskioldbanen"


"Flyttet nylig til området, og gledet meg til å bruke marka aktivt. Den konstante skytinga har definitivt satt en demper på gleden. Jeg vil ha mindre skyting, ikke mer!"


"Unaturlig, støyende, skremmende og kunstig element i en vakker natur.""Som en motvekt til en krevende hverdag er det helt essensielt med mulighet for ro. Skytestøy rekker langt i omkrets, og utløser stressmekanismer vi nettopp ønsker å fri oss fra når vi oppsøker naturen, eller bosetter oss utenfor byen. Videre: vet vi hvilken innvirkning skytestøy har på økologisk mangfold?""Bra tiltak!""Så fint at noen tar tak i dette. Skuddene er utrolig forstyrrende og plagsomme! Vi flyttet til Fossum for to år siden for å trekke oss tilbake til skog og stillhet, og vi bruker marka mye på ski og sykkel. Jeg reagerte med vantro første turen i marka, men tenkte at skytingen ville avta etter høstjakten - den gang ei...""Østernvann er en naturperle som er tilgjengelig for titusenvis av mennesker i nærområdet, men hvor naturopplevelsen blir fullstendig ødelagt at skytestøy fra Løvenskioldbanen. Det er helt urimelig at de få skytterne ikke skal måtte godta tilpasninger som gjør at Marka kan nytes av alle. "

"Om russen bråker noen kvelder i mai så slår politiet umiddelbart ned på det. Og så skal det liksom være akseptabelt at noen får ødelegge hver eneste turdag i marka for alle andre - hele året??? Det henger ikke på greip!"


"Hei jeg bor i nærheten av Østerås kjøpesenter og hører skyting når jeg er ute eller har vinduet åpnet.
Jeg bruker også marka mye ved Fossum og bader på Østernvann. Intense skytelyder har ingen ting med en avslappende natur opplevelse og gjøre. Lyden av skyting er forferdelig irriterende og ødeleggende for den naturen vi har. Det hadde hvert en sto lettelse og glede og blitt kvitt denne skytestøyen.""Ikke noe koselig å gå på tur med vår snart 3 år gamle sønn når naturopplevelsen avbrytes av skuddsalver"


"Flott at noen tar opp dette. Etter forrige utvidelse (på 90-tallet?) økte støyen betydelig. Bor rett ved en relativt trafikkert vei. Trafikkstøyen er blåbær mot skytestøyen når det er vestavind og klarvær. Godtar skytebaner, men at det smeller nesten hver dag og hele helgen er for drøyt. Spesielt hagleskytingen gir kraftig lyd. Har investert i innglassing av terrassen til ca 80.000,-for å unngå støy inne i boligen. Unngår tur i Bærumsmarka og Tryvannsåsen pga av støyen."


"Skytestøyen ødelegger naturopplevelsene og sjenerer oss til stadighet både hjemme(selv om vi bor ganske langt unna) og i marka. Det er en intens og påtrengende lyd vi plages av.
Utbygging av skytebanen uten hensyn til støyforurensningen er uakseptabelt. Her må det finnes gode løsninger. ""Jeg bor selv ikke her, men besøker en datter.
Det vil si, jeg er på besøk enten kveldstid eller fridager.
Skytingen syntes jeg er SVÆRT plagsom. Å sitte på verandaen med konstant "plaffelyd" er en utholdenhetsprøve. Det er deilig å vende hjem og nyte roen i et vanlig boligstrøk. Da får det heller være med den flotte utsikten, for sjenerende lyd og støy, som er konstant, er direkte slitsomt. Synd at Voksen Skog har denne belastningen."

 

"Jeg ønsker en stillere område når jeg går i marka for rekreasjon. I dag er det bare smell og bråk."


"Enig i at støyen er enerverende. Særlig i helgene da man går i skogen for å få ro i sjel og sinn! Det er ALDRI ro rundt Østernvann/Skytterkollen og områdene rundt!"


"Jeg er veldig glad for dette initiativet!"


"Barnepsykologien sier at støy er svært uheldig med hensyn til den psykiske utvikling hos små barn.Vi mennesker har en medfødt redsel for høye lyder. Ved Østernvann er det mange småbarnsfamilier som oppholder seg på fine dager både sommer og vinter. Her kan vi ikke tillate høy skytestøy.
"

"Uønsket støy fremkaller stressreaksjoner i kroppen. Vedvarende stress fører jo som kjent til alvorlige helseproblemer for mange. Ikke minst er dette særlig plagsomt og sykdomsdrivende for pasienter med intoleranse for selv svake lyder. Det er viktig for folkehelsen og det enkelte individ å ha et sted å slappe av og hente nye krefter, og de som bor i nærheten burde jo selvsagt også få slippe en slik konstant støyplage."


"La folket få beholde naturens fred og ro. Bruk penger på innendørs baner. Takk. "


"Man ber om trøbbel når man søker om tillatelse til å øke støyen i et område der VELDIG, veldig mange for lengst har fått nok. Alt innendørs eller ingenting!""Støyforurensing er ille og når vidt fra Løvenskiold-banen. Spesielt plagsomt når man vil nyte fuglesangen om våren og ha fred i kirketiden på helligdager."


"Bor et godt stykke unna, Fossum, men hører det godt og det irriterer! Ser gjerne at det slutter!"


"Er jevnelig i Bærum og ofte på tur i helgene i det aktuelle området. Området har mange kvaliteter, blant annet til sopp-plukking. Dessverre frister det ikke å oppsøke området mer pga den svært plagsomme støyforurensingen fra skyttebanen."


"Jeg støtter aksjonen fullt ut!"


"Det er fryktelig irriterende når jeg skal gå å ha en stille og rolig stund i marka, hvor det smeller rundt ørene mine. Forsøker å finne områder hvor lyden ikke rekker, men det er ikke lett. En skytebane SKAL IKKE ligge i områder hvor det ferdes store og små, og ikke minst i nærheten av områder som skal være til stille rekreasjon. Vi har nok støy rundt oss i hverdagen. "


"Skytestøyen fra Løvenskioldbanen kan høres helt til der jeg bor, på Skøyen i Oslo."

"Flott jobba, stå på videre for rolige forhold i maraka og bebyggelsen rundt!""La oss håpe at dagene våre kan bli mer fredfulle. Det er trist at mennesker "må" ha noe å høre på til enhver tid. Går man inn i en butikk eller restaurant så er man tvunget til høre på musikk man ikke engang liker! Og nå, når man tar en tur i naturen for å oppleve stillhet og ro, så slipper man ikke unna der heller. Sett en stopper for dette og finn gode alternative løsninger som ikke går ut over andres livskvalitet!""Det er ingen mening i at noen få skyttere skal få lov til å ødelegge naturopplevelsen for så mange i traktene ved Østernvann.""Å gå på tur i marka rundt Østernvann/Brunkollen er ikke lenger et hyggelig sted å være med all den skytingen. Hvert skudd ødelegger naturopplevesen vår. Hvorfor ikke lage skytebane under jorda hvis det absolutt må skytes?"


"Jeg synes at det er helt greit at de kan ha skytebane der, MEN støyen er veldig plagsom når en skal nyte natur og fuglesang.Støtter forslaget nom innendørsbane!"


"Håper det kan bli slutt på denne støyen!! Støyen ødelegger de fine turområdene rundt oss."


"Dette er jeg SÅ enig i. Har undret meg lenge over at det kan være lov å drive med skytetrening så nært bebyggelse, og midt i det viktigste rekreasjonsområdet. Lyden er like tydelig og forstyrrende - og malplassert!! - om man bruker marka rundt Fossum, Østernvann eller omrpdet mot Nygård, Brunkollen.
Etter 22. juli er det ekstra ubehagelig med kontinuerlige skuddsalver.""Jeg bruker skogen for rekreasjon og meditasjon i en hektisk hverdag. Støyet fra Løvenskjoldbanen gjør at jeg kvier meg for å bruke nærområdet fra Haga golfbane til Østernvann, og heller drar av gårde med bil til et sted der det er ro."


 

"Løvenskiold Skytebane forurenser vårt nærområde med støy. Det er ikke videre hyggelig å våre ved Østernvann når skyting pågår."


"Skogens ro er en illusjon når en går søndagsturer ved Østernvannet i Bærumsmarka. Turgleden ødelegges
pga. skytesalver hele søndagen!

"Denne støyen har vedvart i mange år, og har gjort at vi ikke bruker området rundt Løvenskioldbanen lenger. Det ble for plagsomt. Vi ble skremt og turene ble
helt ødelagte. Det er vel klart for alle at det ikke kan ligge en skytebane der så mange mennesker bor."
"Så flott at noen tar tak i dette. Jeg hadde resignert og søkt meg til andre turområder fordi jeg både ble sliten og lei meg av å få turene mine ødelagt av skytestøyen. Full støtte til kampen for "skogens ro"!""Jeg ønsker bare å høre fuglekvitter og lyden av badende mennesker når jeg soler meg ved Østernvann om sommeren. Det er slitsomt med alle smellene. Det vil vel bli verre om skytebanen blir nasjonalt anlegg. Flytt skytebanen til et annet sted og aller helst innendørs
Da blir det til mindre sjenanse for om- givelsene. ""Veldig bra tiltak. Har blitt sjenert av skytingen i 40 år."


"Her må vinduer og døres lukkes da det knattrer og smeller som verst fordi hundene er redde, - i tillegg til at denne støyen er irriterende og forstyrrende for oss mennesker som bor her."


"Uholdbart at noen veldig få skyteglade mennesker skal ødelegge naturopplevelsen til tusener av andre!


"Vi støtter dette 100%, mye støyforurensning fra skytebanen."


"Turområdet er betydelig forringet"


"Jættebra initiativ. Takk.
Lægg helst ikke ut listan med namn på nætet. Jeg vill ikke ha några hits i google på mitt namn.""Viktig og fin kampanje, stå på!! Jeg og mine venner har ofte fått ødelagt vår søndags/lørdagstur pgs all støyen ... fra skytebanen, veldig plagsomt. "


"Støy fra Løvenskiold-banen rammer store bolig- og friluftsområder i Oslo Vest og Bærum. Banen bør flyttes innerst i Sørkedalen eller andre egnede steder. Kan ikke ligge der den gjør nå. "


"I et ellers stille boligområde er skytestøyen betydelig og sjenerende."


"Jeg går mye i marka og skytingen er veldig sjenerende når man er ute for å nyte naturen. Skytingen kan også høres til Østerås."


Takk for at I kjemper mot støy og forurensning!"


"Jeg har gått opp til Østernvannet både når det skytes og ikke skytes og lagt merke til at fuglene slutter å synge når det skytes. Det er trist."


"Så klart skyting inne er bedre enn ute. Da burte begge parter bli fornøyde."


"Flott at noen tar tak i dette og prøver å stoppe galskapen. Får håpe at de ansvarlige beslutningstakerne tar hensyn til nærmiljø og de tusenvis av mennesker som dette berører."


"Det er urimelig at et fåtall som ønsker å få skyte, skal forstyrre for et mangfold som ønsker å være ute i fredelige omgivelser i naturen. I hvert fall når det finnes muligheter for ordninger som lar dem få skyte uten å forstyrre andre (innendørs baner). Retten til ro kommer foran retten til å forstyrre."


"Denne støyen har irritert meg helt siden vi kjøpte leiligheten vår i Olaf Bulls vei i 2004. Det er en skam at et vakkert boligområde tett opp til nydelig natur, marka og Bogstadvannet skal bli skjemmet av dette. Få denne skytebanen nedlagt snarest mulig.


"Protesten bør vedlegges et forslag til et vettugt alternativt sted for innen- eller utendørs baner""Støtter å få lagt (mest mulig av) skytingen "i rør" (dvs. innendørs)
Selv så lang unna som jeg bor bærer lyden (for) godt.
Vil mene at et slikt anlegg tidsmessig/mentalitetsmessig (jeg er født før krigen) nå er utdatert !
Takk for initiativet !!"


"Stopp skytestøyen på søndager!"


"Synes det er utålelig å ferdes ved Østernvann, - sykkel om sommeren og skiturer om vinteren med all den støyen. Tenker også på dyrelivet..."


"Det er ikke spesielt fredelig å tilbringe ettermiddagene på terrassen med bombardementet fra Løvenskioldbanen. Til tross for at jeg bor ganske langt unna banen, er det temmelig uutholdelig å ha denne støyforurensingen døgnet rundt."


"De fleste reiser ut i marka for å få fred og ro.
Du skal langt unna Løvenskioldbanen for å oppleve det. Det er urimelig at så få skal lage så mye støy for så mange"


"Støtter dere gjerne. Skytebanen sjenerer oss mye!"


"Helt feil at noen få skyttere får lov til å støyforurense hele Sørkedalen m. omeign, der titusenvis av mennesker bor og ferdes i grønne, (og det som burde vært), rolige omgivelser. Steng skytebanen, eller bygg den innendørs med kraftig isolering, hilsen nær marka beboer"


"Også bedrifter i området plages av støyen"


"Fjern støyen fra et av Oslo's/Bærums fineste og mest brukte rekreasjons områder, hilsen marka bruker"


"helt enig! halvparten av naturopplevelsen sommer og vinter er å lytte til skogens ro. Den følelsen er ødelagt pga Løvenskiold - må være mulig å løse dette med mer moderne utstyr/hall el... ?"
"Bra at dere tar tak her - flott!!"
"Bruker Bærumsmarka, Sørkedalen og Nordmarka for øvrig mye til rekreasjon, avslapping og mosjon, spesielt i helgene. Gleder oss stort over stillhet og fuglesang, - det gir sjelefred og harmoni, og gir en god og sunn kontrast til en travel og ofte støyende hverdag. "Mentalt livsnødvendig" kan man vel også kalle det. Søndagskøene av andre turfolk kan man lett unngå ved å bruke stiene i marka, men roen blir dessverre alt for ofte brutalt avbrutt av skytestøy. Tror første juledag er eneste dagen det er stille der."


"Håper denne aksjonen får gehør! Ingen i vår familie klarer benytte de flotte turområdene som ligger i vår nærhet pga av støyen fra skytebanen - fryktelig synd at støyen skal få ødelegge dette flotte friluftsområde.""Det er uetisk at så få skal ødelegge så mye for så mange - få skytingen innendørs!"


"Jeg ferdes mye i marka omkring Østernvannet, det er der jeg synes støy fra skytebanen er irriterende.""Flott initiativ. Ingen grunn til at Marka skal fylles med slike forstyrrelser.""Skytestøyen er svært plagsom når man har tenkt seg en fredelig tur i området omkring Østernvannet."


"På tide. En miljforurensning som har gått over alt
for lang tid. Vi ble kvitt stenbruddet på Fossum. Nu
står Lvenskioldbanen for tur!"


"Østernvann høres ut som krigssone. synes det har blitt verre siste året. Støtter virkelig dette"


"Bekjemp støy, bevar natur!"


"Ikke hyggelig i Bærumsmarka når banen er i drift."


"Det er synd at så store rekreasjonsarealer er beskjemmet med støy!"


"Dette er mitt turområde som jeg trives i, men blir jo helt ør i hodet av gå der! Drar heller til Vestmarka!"


"Syns banen burde legges ned, alt for mye bråk derfra som plager enormt mange mennesker. Er nok støy i samfunnet."


"Det er på tide at dette stedet legges ned. Det ødelegger et fantastisk område der naturen skal være i høysete, ikke støyen fra skyting av forskjellige våpen."


"Kan man ikke bare kose seg med familien på Østernvann noen få timer om sommeren, uten at man hører skyting? Man blir gal av det. Man burde absolutt innføre noen dager om sommeren (søndager?) som er skyte-fri."


"Kan slike støysenter bygges innendørs/under jorden?"


"Bruker marka ved Fossum og Skyttekollen mye. Spesielt om høsten, sopplukking hadde vært deilig uten den evinnerlige smellingen. Blir dette verre er det mulig jeg finner meg andre steder for turer og rekrasjon."


"Jeg er veldig glad for dette initiativet!"


"Flott at årevis irritasjon over denne støyen endelig har resultert i organisert motstand. Håper alle berørte beboere støtter denne aksjonen aktivt. Lykke til!!"


"For meg er en tur i skogen synonymt med ro og fred og det er trist at det skal bli forstyrret av skytingen fra Løvenskioldbanen"


"STOPP skytestyen NÅ!
Vi vil ha markaopplevelser uten plagsom skytestøy!""Fossum er et tur område som benyttes av et stort antall mennesker. Skyting er en interesse som til sammenligning er for de få. imidlertid forulemper støyen fra de få - så fortvilende mange...."
 
"Jeg synes det initiativet dere har tatt og det arbeidet dere nedlegger er utrolig bra. Jeg bor på Røa og minnes daglig om den ulykksalige plasseringen av skytterbanen. Har bodd i samme området siden 1960 og vært ivrig bruker av støybelastede områder i Bærum- og Oslomarka. Støyen har økt påtakelig siste 15 årene. Hver gang irriterer meg like mye og på disse turene har jeg tenkt at jeg burde tatt et initiativ til å ta dette opp. Vi har nå kommet dit at vi legger turene bort fra disse områdene, selv om vi helst ikke ønsker å kjøre bil til andre områder. Jeg har barn i barneskolen og vi skulle gjerne vært mye mer ved Østernvann blant annet for å bade om sommeren, men både barn og hund mistrives såpass med smellingen at vi styrer unna. Har dessverre flere ganger opplevd at vi har dratt til Sørkedalen og havnet midt oppi støyen fra skytterbanen på Elveli. Trøstesløst.

Har på mine turer tenkt at store interesseorganisasjoner å ta dette opp med kunne være Skiforeningen og DnT OA. Markaloven må kunne brukes for alt den er verdt. En utfordring kan nok være at det antakeligvis er flere sentrale personer i disse organisasjonene som er jegere og brukere av banen og som dermed ikke vil være like entusiastiske i kampanjen mot Skytterkollen, selv om støyen antakeligvis strider mot deres grunnleggende natursyn. Har selv møtt dette i diskusjoner om temaet i egen vennekrets. Synes dere har vært flinke til å fokusere konstruktivt på å redusere støyen og ikke på å bekjempe skytebanen som sådan.

Målet må være å få en løsning for permanent demping av støyen evt. få banen flyttet. Dette vil ta ta tid og mål på kort sikt må være å få redusert skytetidene i helger og kvelder, noe som burde være oppnåelig."
"Takk for et veldig godt initiativ. Skytingen er til stor plage og ødelegger for svært mange mennesker. Pga skytingen kjører vi til andre områder for å gå tur og gå på ski. Om noen år kommer vi til riste på hodet over at vi i 2012 forsatt tillater en liten gruppe mennesker dyrke sin støyende hobby på bekostning av så mange. Det minner meg om tiden da vi tillot ryking i flykabiner og togkupeer. Røykerne satt gjerne selv i ikke-røyk seksjonen og gikk bak i flyet og dampet i vei. Der satt det oftest barn og ungdom som reiste på økonomibillett. I ettertid ser vi jo galskapen i dette. Ta til vettet nå!


"Dette støtter jeg gjerne. Flott hvis vi kan få tilbake søndagsroen i idylliske Bærumsmarka!"


"Vi benytter området ved Østernvann til turer og bading om sommeren. Støyen fra skytebanen er svært sjenerende og reduserer området som frilufts- og aktivitetsområde for hele Bærums befolkning for at noen få skal få dyrke sin støyforurensensende hobby."


"Lykke til med aksjonen. Jeg støtter dere fullt ut!"


"Bra initiativ! Vi har holdt ut lenge nok med dette bråket."


"Det er selvfølgelig ikke ønskelig at det blir enda mer skyting fra anlegget, men at de finner alternative løsninger, slik at støyen blir mindre i fremtiden. Takk for god innsats :)"


"En skytebane hører ikke hjemme så nær et tett befolket område. Den ville aldri bli anlagt der idag. Det må politikerne ta inn over seg, og sørge for at den blir flyttet."
 
"Ærlig talt, banen ble etablert i 1951 ! Idag er befolkningstettheten i området noe helt annet enn dengang ! Det må være viktigere ta hensyn til mange tusen familier som har marka rundt skytebanen som rekreasjonsområde, fremfor noen få skyttere som hver helg skal få bedrive sin hobby! Det er skytebane i marka innenfor Skuibakken som kan utvides. Der forstyrres ingen. Politikere i Bærum; ta til vettet!"


"Et paradoks at de innsatte på Ila Landsfengsel hører den grusomme skytingen!"


"Skytingen ødelegger fullstendig naturopplevelsen. Jeg ble sjokkert da jeg oppdaget overgrepet mot turgåere ved flytting til området. Helt utrolig at politikerne tillater dette!""Skytestøyen har ødelagt Bærumsmarka som rekreasjonsområde for oss. I helgene blir det derfor 20 km ekstra kjøring for kunne å få gå i stillhet i Sørkedalen. Flaut for Bærum kommune å jage egne innbyggere til nabokommunene for gode naturopplevelser."


"Norsk forening mot Støy deler hvert år ut en STØYFRIPRIS. Datoen for utdelingen er 25. april. Utendørs skytebaner er ofte et så stort problem at det minsker livskvaliteten hos de som opplever skytestøyen derfra. Fortell gjerne Støyforeningen på: post@stoyforeningen.no at du ønsker at denne gruppen, som arbeider for ny lokalisering av Løvenskioldbanen, skal være en viktig kandidat til årets pris."


"Utrolig bra at noen tar initiativ til stoppe dette. Folk skal selvfølgelig få lov til skyte - men slike støyende særinteresser bør legges et godt stykke unna der folk bor og lever. Skyting fra tidlig morgen til sent på kveld uken gjennom gjør det utrivelig. Synd å bo så nære marka og føle at en tur i skogen bør skje helt andre steder; til og med hunden vår kryper under bordet med halen mellom beina og vil ikke ut av døra."


"Utrolig sjenerende og plagsomt med all støyen i turområdene. Barna blir skremt."


"Flott initiativ!"


"Skogen og naturen i nærmiljøet vårt skal være et sted hvor vi kan oppleve stillhet og fred, allerede er det et sterkt forstyrrende element med skytingen. Det er et paradoks å gå i skogen for oppleve stillhet og ro, og samtidig lytte til skyte støy!""We have been living in this area for 6 years. It is beautiful, and we love it.... except for the shooting, which makes it sound like Beirut sometimes. Nothing ruins a peaceful walk in the Norwegian woods like the sound of constant and incredibly loud gun fire. Thank you for starting this aksjon! It is long overdue. Put the firing range indoors!""Bygg innendørsbaner eller andre alternativer som opphører støy og gir oss fredelige skogsopplevelser tilbake!! Vi har fantastiske turmuligheter som vi benytter flittig med og uten barna (til fots, med sykkel, sopp- og bærplukking mm) i Bærumsmarka. Jeg har ofte tenkt hvor deilig og fredelig det måtte være uten all skytestøyen. Til tider kan det oppleves ganske intenst. Det forringer den roen og freden vi ellers hadde hatt."


"Østerenvann er bra, men en perle uten skytestøy."


"Hvorfor skal så mange lide for at så få skal ha det gøy?"
"Det er i dag helt uønsket å ha en skytebane beliggende i innfallsporten til et frilufts- og turområde som brukes av hele Østre Bærums befolkning. Selv er jeg plaget av støy når jeg er på tur i Bærumsmarka. Det er fullstendig uakseptabelt"


"Jeg støtter dette - vi som har ferdes i området hele vårt voksne liv, og også rundt Skytterkollen vet hvor ille det kan bli hvis skytestøyen får lov til øke. Skytebaner bør ligge lengre fra boområder! Om få år skal Fossum bruk delvis gjøres om til boområde, da er det for sent "angre" på skytebanen."


"Støyen fra skytebanen høres godt på min bopel i Grinbakken, og gjør det utrivelig benytte balkong, samt være utearealer, for ikke snakke om de nærliggende markaområder - der kreves det til tider hørselvern for ferdes.
.F.N."


"Mange tak for dette initiativ!"


"Tusinde tak for dette initiativ!"


"Jeg liker ikke alt det bang, bang, bang!"


"Veldig bra initiativ. Jeg har hund og går mye tur i området og undret meg over at det er tillatt med den slags støy i et så populært tur område. Med tanke på at en av landets største idretts klubber, Fossum, også ligger i området. Jeg vil veldig gjerne være med bli kvitt støyplagen. Jeg oppsøker skogen ofte for stillhet og ro og opplever istedenfor krigs støy!"


"Forleden gikk jeg en skitur med hunden min fra parkeringen i Sørkedalen og oppover mot Kikut. Bikkja var glad for gå tur, men turen ble ikke så hyggelig for han pga. all skytingen. Han gikk ved siden av meg og var skikkelig redd. Jeg vil også gjerne ha fred når jeg går tur!!"


"Denne aktiviteten er ikke forenlig med allmenn ferdsel rundt området, ei heller med nærheten til boligområder.
All militær øvingsaktivitet bør i den grad den er nødvendig i det hele tatt, legges i hensiktsmessig avstand til urbane/bebygde strøk"


"Vanskelig være liten og først alt bråket! Bort med det!"


"Vi sitter på vår terrasse og irriterer oss over støyen fra Løvenskioldbanen.
Håper dette tar slutt.
Lykke til!""Det er allerede svært forstyrrende med skytingen - og ødelegger en del av den fantastiske opplevelsen det er ta turen til Bærumsmarka. Det er allerede mer fristende ta bilen over grensen til Oslo for å finne markaidyllen - spesielt med tanke på små barn. Mer skyting vil gjøre denne veien enda mer fristende..."


"Utrolig at så få skal få ødelegge naturopplevelser for så mange med unødvendig støy!"


"Naturopplevelsene drukner i støyforurensing"


"Det er veldig trist at et så populært turområde ødelegges av skytestøy! Det ødelegger for så mange!"


"Vi er plaget av skytestøy når vi sitter ute på terrassen vår og det gjør at vi ikke kan nyte fred og ro i sola på vår egen terrasse.
Man vil jo også gjerne kunne nyte fuglesang nå om våren, men det er ikke mulig på grunn av all støyen.""Veldig bra og nødvendig med underskriftsaksjon."


"Ja, så flott at dere tar fatt i dette! Har irritert meg over skytestøyen fra Løvenskiold banen i årevis!!! Håper inderlig at vi blir hørt i denne saken!"


"Tenk om den daglige lyden av skudd tvinger noens tanker og minner til Utøyatragedien! Hver dag!"


"Vi hører skytingen veldig godt, da det er pent terreng bort dit fra oss. Selv om det er et stykke borte, høres det ekstremt godt!!
Vi har trafikk som er forstyrrende, men skytingen er mye verre. I helgene ønsker man jo mest mulig fred. Har også to hunder som reagerer ganske kraftig på smellene!!
Håper inderlig det blir en endring her."


"Vår 6 mnd gamle sønn skvetter og skremmes av smellene fra skytebanen"


"Støyen fra skytebanen må stoppes! Den plager oss som bor på Eiksmarka både hjemme og når vi bruker marka!"


"Jeg går i skogen for å søke stillhet. Ikke for bombarderer med skyte støy på hverdager og helger.
Burde være forbudt
Godt dere aksjonerer. Det har irritert i årevis og gjør at jeg velger andre skogsområder enn mitt nærmiljø.""Veldig bra initiativ. Jeg har hund og går mye tur i området og undret meg over at det er tillatt med den slags støy i et så populært tur område. Med tanke på at en av landets største idretts klubber, Fossum, også ligger i området. Jeg vil veldig gjerne være med bli å kvitt støyplagen. Jeg oppsøker skogen ofte for stillhet og ro og opplever istedenfor krigsstøy!""Vi bruker marka rundt Østernvann hver vår, sommer og høst. Skytingen er svært plagsom."


"Støtter dette. Mye kan også gjøres ved lyddempning ved støyabsorpsjonsvegger /overbygning i avfyringssonen
M F""Ødelegger hele miljøet her!!""Om nogen er i tvivl om hvor langt støy fra Løvenskioldbanen rækker, så syntes jeg man skal gå sig en tur på Grindbakken, som ligger over for skytebanen men på den anden side af Bogstadvandet - ikke bare støy fra skud en gang med det giver ecco flere gang op gennem åsen og mellem bygningerne. En dag som i dag, er det ikke en gang nok at lukke vinduerne for at holde støyen ute - heldigvis findes der mange andre flotte steder at gå ut i naturen, men der burde ikke være sådan."


"Det er stor skam at norske myndigheter tillater at støyen fra Løvenskioldbanen skal ødelegge naturopplevelser for tusenvis av markabrukere."


"De som lager sjenerende støy bør ta hensyn. Naturen er et sted for rekreasjon. Et sted hvor man skal kunne finne ro og rekreasjon. Skytebaner bør generelt lukkes inne i lyd-tette lokaler. De er kun til glede for de som står der skyter og det har absolutt ingen samfunnsnytte. Når de i tillegg skal ødelegge skogens ro, er det rett og slett arrogant og forkastelig."


"Skytestøyen ødelegger naturopplevelsene og turgleden for oss turgåere i store deler av Bærumsmarka. Man har følelsen av bevege seg i en krigssone."


"Skandaløst! Hvor er helsemyndighetene?!
Skytestøyen fra Løvenskiold-banen bidrar til forringe livskvaliteten for både marka-travere og beboere i området. Og eier ikke utøverne skam i livet?
KV"


"Jeg er så glad for at noen tar tak i problemet.
Med så mye bråk er det ikke koselig være på skogstur i helgene. Tobarnsmor."


"Vi er allerede plaget av støy fra skytebanen og det vil bli mye verre etter en utvidelse av banen."


"Vi synes det er ødeleggende med skytestøy når vi går på tur.""Stå på!"
 

"Som et minimum må innendørs skytebane kunne påkreves!!!"


"Det høres ut som en krigssone!
- Helt ned til her jeg bor på Hosle/Nadderud""I flere tiår har de uopphørlige smellene fra Skytterkollen vært til stor sjenanse for meg, min familie, venner og forbipasserende under ski-, sykkel-, fot- og badeturer i det som ellers ville vært et ytterst idyllisk naturområde ved Østernvann.""Det er et overordnet mål at befolkningen, og barn spesielt, skal være i mer fysisk aktivitet. Da er det helt absurd at et av de viktigste nærområdene for flere tusen mennesker blir forringet og gjort lite attraktive for friluftsaktiviteter."


"Støy er et av de viktigste argumentene som brukes mot motorisert ferdsel i utmark. Skytestøyen fra Løvenskioldbanen strekker seg langt inn i områder der motorisert ferdsel er forbudt. Hvorfor skal vi akseptere dette?""Godt initiativ!!!""Jeg bor på oversiden av Bogstadvannet, og hører skudd hele året når jeg er ute. Nå er jeg ganske lei av dette og ønsker at skytterbanen flytter innendørs.""For beboeren i regionen Eiksmarka, Østerås, Hosle og andre nærområder samt i det viktige rekreasjonsområdet i marka for spesielt Bærum øst og Oslo Vest, er støyen gjennom mange tiår blitt en farlig vane. Som en nedbrytende form for hvit støy."


"Med Utøyatragedien i ryggmargen ødelegger hver skytters skuddsalver vår glede av å benytte marka og ikke minst Østernvann som det naturlig tilhørende rekreasjonsområdet."


"Jeg ser for meg at noen doser sivil ulydighet har virkning mot bruken av Løvenskjoldbanen. Flere forslag finnes på blokken.""Jeg savner skogens ro!!!!"


"Er ofte på tur i skogen rundt Løvenskioldbanen, men støyen er så ille at jeg ikke orker være der lenge av gangen. Kjører heller til Vestmarka!
Flott at noen engasjerer seg. Stå på!""Synes det har vært plagsom med skytingen fra Løvenskioldbanen. Det ødelegger mye for den kjempefine idyllen i marka omkring, på det verste legger man om turene til andre steder, bl.a. fordi ungene reagerer og all støyen.""Banen ligger for nært et rekreasjonsområde for et stort antall mennesker. Det er helt utrolig at man må høre skudd kontinuerlig når man går tur eller er med barna og bader på Østernvann. Dette må det bli en slutt på!""Jeg har tenkt mange ganger; er det virkelig lov at noen relativt få skyttere skal få ødelegge så mye for så mange? Når jeg går tur i marka er det også for å få ro og mentalt overskudd, og det vet man aldri om man får i den flotte naturen ved Østernvann. Dermed føler jeg meg nesten utestengt fra dette flotte området i nærmiljøet. Jeg kjører derfor som oftest bil til andre steder for komme ut i naturen.""Dette har jeg tenkt på lenge. Takk for at dere tar tak i dette.""Jeg bruker marka fra Fossum mot Brunkollen mye både sommer og vinter. Synes det er ubehagelig høre all skytingen når jeg ønsker fred og ro rundt meg for rekreasjon."


 
"Det er trist at den rekreasjonen man finner i naturen blir ødelagt av skytestøy. Vi er så heldig ha marka rett utenfor dra, men det er ikke trivelig å gå på tur når det smeller i ett sett. Dette ødelegger hele naturopplevelsen."


"Hei,
Takk for at denne aksjonen finnes. Av og til er det som å få sjokk, når det er mye skyting. ønsker så veldig at vi alle og spesielt alle barna i området, skal slippe denne støyforurensningen.
Med vennlig hilsen VH""Jeg prøvde å nyte solen på terrassen, men hørte bare skyting. Dagene er definitivt ødelagt pga skytestøy. Synes også at innendørsbaner er en god løsning.""Synes innendørs baner er bedre i strøk der mye folk ferdes.""Nå i slutten av februar -12 og månedsskiftet har støyen vært forferdelig. Kontinuerlig - og vanvittig høyt lydnivå. Ekko gjør at bråket forfølger en, det er overalt. Orker knapt gå ut. Hvordan er det mulig at politikere & myndigheter godtar sånt?? BANENE MÅ BYGGES INN!""Marka rundt Østernvann er rekreasjonsområde for svært mange mennesker. Jeg kvier meg for å gå tur der med barnevogn da det innimellom føles som befinne seg i en krigssone. Skytestøyen er også plagsom for oss som bor på Eiksmarka. Jeg hører skuddsalvene inne i huset med dører og vinduer lukket.""Min hund nekter gå i Fossum området.""Det er mye skytestøy. Innendørsbane kan være en god løsning for alle som bor og bruker marka.""Selv her på min balkong i Hoslesenteret, som jo er et stykke unna, er støyen hørbar."
"I tillegg til støy fra Løvenskioldbanen, ligger det mengder med tomme røde patronhylser etter at garden har vært på "skyteøvelse" i området rundt Østernvann.""Veldig flott tiltak. Selv kvier jeg meg for å gå i de deler av marka der jeg hører skytestøyen, spesielt ødelegger det naturgleden.. Særlig forstyrrende og respektløst synes jeg det er at de skyter i helgene."
"Er ofte på tur i skogen rundt Løvenskioldbanen, men støyen er så ille at jeg ikke orker være der lenge av gangen.""Naturen rundt Skytterkollen er praktfull, men hva hjelper det når det skytes så og si uavbrutt til alle døgnets tider? En utrolig forurensende lyd, som ikke bare sjenerer mennesker, men mange hunder blir redde.  Hvordan kan man tillate slik støy i nærheten av et boligområde og turområde? Et turområde som er ment som rekreasjon? Østernvann ligger vakkert til inne i skogen, men jeg kan ikke si det er særlig hyggelig å gå på ski over vannet, eller sole og bade seg med uavlatelig skyting, og det ekkoet det lager. Som beboer på Eiksmarka er det naturlig og nært å dra til Skytterkollen for å gå tur, bade osv, men må dessverre si at vi har etter hvert valgt andre turområder, som ofte krever at vi må kjøre gjennom bomringen til Oslo. Dette er en forurensende skam. Skal man først ha utendørsbane må den ligge øde til, langt fra mennesker. Det beste hadde vært om den ble inne i en hall."


"Etter 22. juli er jeg redd av skytelyd og jeg vil ikke bli stresset av skytestøy hver dag."


”Jeg er bosatt på ...... i Oslo og her er vi mange i borettslaget som plages meget av skytestøyen. I luftlinje er det jo en viss avstand til Løvenskioldbanen, men støyen fra skytingen høres meget sjenerende da det er fri hørsellinje hit opp hvor vi bor. Her er i tillegg en stor stille ro uten mye annen støy fra biler o.l. Omfanget av skytingen gjør jo at det kun er sein kveld/natt da vi ikke plages av skyteaktiviteten. Støyen fra skytingen kan jo videre høres godt i store områder av Marka fra Strømsdammen og faktisk helt til Kobberhaugshytta. I det hele tror jeg flere mennesker enn man tror er berørt av denne støyplagen. Området rundt Østernvann og disse deler av Bærumsmarka er "dødt" for meg: jeg setter aldri mine bein her da støyen fra skytingen jo er et inferno. Banen ligger i Bærum kommune, men faktisk blir jo Oslobeboere i hele Holmenkollens vestside sterkt berørt av skytingen.”
 

”Det jeg reagerer mest på er de vanvittige skytetidene ved banen, nesten hver bidige dag fra tidlig morgen til sein kveld. Det virker som enhver som føler for å skyte litt, bare kan sette i gang. Jeg har en vidunderlig balkong som aldri kan benyttes pga skytingen. Tidspunkter for skytingen må reguleres, f eks må den avsluttes tidligere på kvelden. Dessuten i form av for eksempel å gjøre fredag ettermiddag/kveld til en "fritid " fra rabalderet. Dessuten bør antallet skytedager begrenses.” 
 

"Skytebanen må anskaffe seg støyskjerming, det høres ut som en krigssone for naboer i i hele Holmenkollens vestside."
 

"Vi bor litt unna, så vi er ikke de som er mest plaget av støyen, men jeg reagerer på at det skytes ALLTID - tidlig og sent, hverdag og helg, til og med søndag formiddag. Kan det være nødvendig?"


"Vi hører faktisk skytestøyen innendørs!"


"Endelig!! Løvenskioldbanen er en vanvittighet - har ikke ord for hvor mye jeg føler meg plaget!! Et riksanlegg for skyting - midt inne i Norges hovedstad -galskap. Men det er maktmennnesker som står bak, sterke krefter som gjør stort sett hva de vil. Min støtte til aksjonen er helhjertet!!"


"Jeg har irritert meg over skytingen i årevis. Det blir bare verre og verre. Hvorfor kan det ikke være forbudt skyte i helgene?
Gleder meg over at noen nå tar initiativ til få en løsning på dette uvesenet."


"Jeg ønsker et totalt opphør av skytestøy fra Løvenskioldbanen, både av hensyn totalmiljet samt at mine små barnebarn skal
få oppleve en fremtid uten denne meget farlige påkjenning på fysisk og psykisk helse!"


"Flott at noen tar opp kampen mot den meningsløse støyen fra Løvenskioldbanen!"


"ALL SKYTESTØY FRA LØVENSKIOLDBANEN MÅ OPPHØRE,DA DENNE STØY I BETYDELIG GRAD FORRINGER VÅR LIVSKVALITET!"


"Hva med holde hviledagen hellig, uten skyting...?"


"Nærområdene av Marka er spesielt viktige fordi det gir mulighet for naturopplevelser med minimal miljøbelastning og tidsforbruk pga transport. Store områder rundt Løvenskioldbanen er et slikt nærområde for titusenvis av beboere i Bærum som er betydelig ødelagt av skytestøy. Dette må det gå an gjøre noe med."


"Jeg støtter alle som kjemper mot unødvendig støy i nærmiljøet."


"Det er en skam at et så stort og flott rekreasjonsområde skal ødelegges av skyting til alle døgnets tider. Ikke en gang på søndager tar de pause. ... Hva er vitsen med bo nær marka når marka høres ut som en krigssone?"


"Bygg innedørs støyisolerte baner, all utendørs skyting burde forbys. Støy er grusomt for både mennesker og dyr!"


"Bygg innendørshaller"


"Man skal ikke forstyrre andre, men være snill og grei."


"Jeg støtter alle som kjemper mot unødvendig støy i nærmiljøet."
"Fint tiltak. Stå på. Dere har min fulle støtte."


"Fint med skyting, men enda finere at det er noen stille timer i blant, fex hele søndagen!"


"Bærumsmarka er nytt turområde for meg. Jeg blir skikkelig forstyrret av skytingen og er glad for at jeg bor på den andre siden slik at jeg ikke hører skytingen daglig."


"Flott initiativ! Helt ufattelig at man i 2012 tillater den lydforurensningen som skytebanen medfører i Bærumsmarka, det viktigste turområdet til en svært stor befolkningsgruppe i Bærum og Oslo."


"Det kan umulig være vett og forstand i at økonomien hos en gruppe skyteglade mennesker skal veie tyngre enn hensynet til turopplevelser og rekreasjon i indrefileten av landets tettest befolkede område."
"Flott initiativ! Støyen når langt og ødelegger nære og flotte tur- og rekreasjonsområder for
tusener av mennnesker i Bærum og Oslo. Støyen er uforenlig med friluftsinteressene som skal
ivaretas av markaloven. Langsiktig løsning må være at styen dempes vesentlig eller at banen flyttes.
Inntil dette skjer bør banen være stengt i helger og etter normal arbeidstid på hverdager.
Dette bør raskt kunne iverksettes."


"Aksjonen er etterlengtet!
Synes det er rart at det er lovlig med så mye skytestøy når bolig- og rekreasjonsområder. I perioder velger vi andre turområder lenger unna hjemmet fordi skytingen ødelegger naturopplevelsen. Det er ingen fuglesang ved Østernvann...og det er trist!"


"Kjempebra initiativ!"


"Så flott at noen tar i dette, Denne skytestøyen ødelegger naturopplevelsen fullstendig. Vi gidder ikke engang gå til Østernvann lenger fordi det høres ut som krig. Ro i sjel og sinn er det ikke mulig å få mens man hører skudd."


"Det burde vært forbudt for lenge siden. Flytt innendørs, står mange ubrukte forsvarsanlegg i Oslo Området"


"Jaaaa, dette har jeg ventet på. Kan ikke de som ønsker skyte, gjøre det på en lydsikret innebane? Sånn at vi andre slipper den grusomme lyden. Den minner i alle fall meg på at folk blir drept. Grøss."


"Jeg kjører heller til Nordmarka eller Vestmarka for nyte naturen til tross for at jeg har flotte områder så og si utenfor stuedåren min. Skytestøyen fra Løvenskioldbanen ødelegger all glede ved gå tur i marka. Ikke engang på søndager "holder de fred"."
"Endelig noen som tar tak i denne problemstillingen. Østernvann og marka rundt er en perle som benyttes av mange til rekreasjon, tur, m.m. Bare synd at idyllen ødelegges kraftig av denne vanvittige skytingen, hver dag - hele året!! Kunne de ikke i det minste ta helgefri! Støyforurensningen forringer turgleden for mennesker, og ikke minst, livskvaliteten for dyre- og fuglelivet i området."


"Jeg har vært plaget av denne støyen siden vi flyttet til Østerås i 1968!"


"Absurd at noens hobby får lov til forurense et sentralt område av marka!"


"Takk for at dere lager en aksjon. Vi må få tilbake stillheten! Vi unngår denne delen av marka pga støy. Skal en gruppe med hørselsvern ødelegge så store områder for allmenheten?"


"To barn, kona og jeg heier på denne folkeaksjonen. Stå på!!"


"Støtter denne aksjonen fullt ut! Er lei av støy når jeg trener og går tur i marka!"

Skriv under og send din egen støtteerklæring!
Støykart før ombygning

Kartet viser støysoner før ombygningen.

 

Støykart etter ombygning

Kartet viser støysoner etter ombygningen til nasjonalanlegg for skyting. Det sier ikke noe om hvor ofte og hvor mye det skytes og hvilke våpen som brukes.